09-03-2009 - Fasept verzorgt BiSL-opleidingen voor ministerie
Minimaliseren

Voor de Informatiebeheerorganisatie van een groot ministerie verzorgt Fasept in 2009 meerdere BiSL-opleidingen voor tientallen medewerkers.

Nieuwe benadering
Het ministerie biedt deze opleiding aan aan haar medewerkers vanwege een organisatiebrede BiSL- implementatie. Centraal staat de transitie van een applicatiegerichte benadering, naar een meer functioneel beheer gerichte benadering.

Eigen praktijk centraal
Deze transitie heeft grote impact op de medewerkers. Daarom is de training niet puur inhoudelijk, maar is er ook ruimschoots aandacht voor de praktijk van de cursisten. Tijdens de training kunnen we bovendien extra goed ingaan op de praktijk omdat er wordt gewerkt met één vaste trainer die zich uitgebreid heeft verdiept in de informatiehuishouding van het ministerie en de dagelijkse praktijk van de cursist. Dit heeft hij onder andere gedaan door beleidsstukken te lezen en mee te doen aan landelijke beheerdersdagen.

Online trainingssysteem
Ondanks dat de certificering niet verplicht is, kiezen de meeste deelnemers er wel voor om het EXIN Examen af te leggen. Met ons online trainingssysteem hebben wij de cursisten extra ondersteund. In dit systeem staan honderden BiSL oefenvragen. Op deze manier wordt leren voor het examen laagdrempelig, makkelijk en leuk. Wellicht de reden dat zoveel cursisten kozen voor certificering?

  Afdrukken